Frågor & svar

Frågor & svar för studentflak

Vad ingår i priset?

Bokar ni ett komplett studentflak från Fest-service.se så ingår ALLT, inga dolda avgifter eller tillägg. Samtliga priser finns angivet på hemsidan. Det som ingår är stor och säker lastbil med erfaren förare, stor XL ljudanläggning med 2st 18” basar och 2st 15” toppar samt driftsäkert elverk (inverter), dekorering (björkris + era banderoller), städning, och ni har max tillgång till flaket i 5 timmar (räknat från avresa från vårt lager tills det att lastbilen är tillbaka), samt elskadeförsäkring. Själva åkturen brukar vara 1-1.5 timme. Lastbilen brukar vara på plats ca 0,5-1 timme innan ni går ut, då hinner ni lämna över lakan eller annat som ni vill att bilen ska dekoreras med, så dekorerar vi medan vi väntar, ni får självklart gärna dekorera flaket själva om ni vill.

Hur hanterar ni säkerheten för flaken?

För oss på Fest-service.se är säkerheten mycket viktig.  Vi följer polisens och transportstyrelsens gällande regler för åkning på flak.

Vi har ALLTID en flakvärd (vuxen som är ansvarig) på våra flak, detta INGÅR i priset och är till för er säkerhet. Tänk på detta när ni jämför vårt pris med våra konkurenter. Flakvärden kollar antal passagerare på flaket, och så att våra säkerhetsregler följs.

Säkerhetsregler: Det är inte tillåtet att ta med någon passagerare som inte tillhör klassen, det är inte tillåtet att kasta föremål från flaket, det är inte tillåtet att spruta öl eller vin över flaket så att känslig utrustning eller passagerare kan skadas.

Flakvärden har rätt att stoppa färden om någon på flaket inte följer gällande regler, OBS att någon återbetalning inte sker på grund av stoppad färd.

Tillstånd hos polisen

Vi anmäler in samtliga flak inkl rutter för varje stad. Vi anmäler in namn på förare samt bilens regn.nummer. 

Får man dricka på flaket?

Ja det är tillåtet att dricka på flaket, men det är inte tillåtet att ta med flaskor av glas eller dryckesglas, utan enbart förpackningar av plast, aluminium eller papper är godkända att ta upp på flaket. Detta kontrollerar vi innan avfärd.

Vad använder ni för lastbilar?

Vi använder endast stora lastbilar och erfarna yrkesförarare till dessa. Måtten på flaken varierar något men normalt är de 2,5x6 meter för 40-personers flaken.

Vem dekorerar flaket?

Vi eller ni, dekorering ingår i priset, men många brukar ändå vilja dekorera själva. Lastbilen kommer till er skola ca 0,5-1 timme innan utgång, dekorering sker under tiden vi väntar på er, det går inte att dekorera dagen innan, däremot kan ni lämna er dekorering till oss dagen innan om det underlättar för er.

Hur högt är flaket/staketets sidor?

För oss på Fest-service.se är säkerheten mycket viktig. Vi följer polisens och transportstyrelsens gällande regler för åkning på flak. Flakets sidor är minst 110 cm höga, men aldrig högre än att ni utan problem ser bra ut över kanten. Våra räcken tål hög belastning.

Kan man hyra endast ljud hos er?

Självklart, våra ljudpaket som är anpassade för användning på studentflak hittar du här: ljudpaket . Montering och elskadeförsäkring ingår i priserna.

Kan man hyra endast lastbil hos er?

Absolut, vi hyr dock endast ut lastbil och förare tillsammans, priser på att hyra enbart lastbil hittar du här: lastbil

Hur spelar vi upp musiken?

Alla paket har kabel (3,5 mm aux-kabel) för anslutning av t ex mp3, mobil, dator eller Iphone och spela upp musiken via t ex Spotify. Tänk på att fixa och testa er spellista i god tid, skapa gärna en lista i offline läge för att undvika problem med musiken under er åktur. Ni kan lägga till en bluetooth adapter för 200 kr, då spelar ni upp helt trådlöst från vafri mobil.

Det går även att välja till DJ som spelar er favoritmusik (pris från 1500 kr beroende på ort) men ni kan också hyra bara DJ-bänk om ni har egen DJ.

Kan vi komma och titta på flaket?

Nej det går inte, vi hyr in våra lastbilar under studentveckorna. Däremot finns det gott om bilder från tidigare körningar i vårt galleri  

Är flaket och utrustningen försäkrat?

Ja, både flaket och all eventuell utrustning t ex ljudpaket är försäkrat direkt via vår elskadeförsäkring.

OBS! Försäkringen täcker endast skador som uppkommer på utrustningen och som beror på elfel, försäkringen täcker inte skador som uppkommer på grund av skadegörelse eller liknande som ger skador på lastbil eller utrustning, detta är hyrestagaren ansvarig för, försäkringen täcker inte heller dem som åker på flaket eller skador som orsakas av någon som åker på flaket.

Vad för typ av musik spelar era DJs?

Våra DJs har spelat på många studentflak och spelar partyhits så basarna får jobba. Ni kan själklart komma med egna önskemål på låtar, dock senast 1 vecka i förväg.

Hur kommer flaket att köra?

Lastbilen utgår från er skola och kör mest i centrum och ofta i följe med övriga flak. Har ni andra önskemål så meddela oss i förväg eftersom vi måste anmäla körväg till polisen i respektive stad.

Hur bokar vi?

Kontakta oss via vår kontaktsida eller via epost till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för att boka. Ange datum, skola, klass, stad och kontaktperson. Vi bekräftar därefter er bokning via epost. Efter bekräftad bokning har ni enligt distansköpslagen 14 dagar på er att avboka utan någon kostnad, efter det är köpet inte möjligt att avboka, och inga inbetalda pengar återbetalas (undantag är inställda flak pga Coronapandemin)

Skrivs det ett kontrakt?

Ja, efter bekräftad bokning upprättas ett kontrakt mellan oss, det är en ansvarig person från er klass som skriver på kontraktet (måste fyllt 18 år)

Hur betalar vi?

Vi fakturerar en del av kostnaden för ert flak vid bokningen (lite mer än halva kostnaden), detta har ni 30 dagar på er att betala, det innebär att ni har gott om tid att samla in pengarna i klassen innan ni behöver betala. Vi återbetalar inte några inbetalda belopp eftersom bokningen är bindande och i samband med er betalning accepterar ni detta. OBS att eventuellt inställda körningar som beror på oförutsedda händelser "Force Majeure" så anser vi oss befriade från att fullfölja våra förpliktelser enligt avtal i händelse av ändrad lagstiftning, myndigheters åtgärd, konflikt på arbetsmarknaden, brand, översvämning, krig, terrorism, sabotage, olyckshändelser av större omfattning eller liknande händelser. Skulle flakkörning förbjudas under 2022 på grund av Coronaepidemi så kommer vi återbetala 100% av inbetalt belopp.

Resten fakturerar vi i maj, och ni måste ha betalat hela kostnaden senast 31 maj.

Bokar ni ert flak sent så fakturerar vi hela kostnaden på en gång.

Det går inte att betala kontant utan all betalning sker till Fest-service.se bankgiro 807-7455, då har ni ett kvitto på att ni betalat, och vår redovisning blir korrekt. Ni kan även betala till swish 1235615380

Kontakta ossSkicka en förfrågan via formulär eller via Messenger Messenger

Mer info

  • Upp till: .
  • I paketet: .