Frågor & svar

Frågor & svar för studentflak

Varför boka våra flak?

Fest-Service.se har kört flak under 12 år nu.

Till skillnad från många andra bolag som erbjuder studentflak så hyr vi ut högtalare och annan ljudutrustning året om. Vi har all ljudutrustning som krävs på lager och vi vet att den fungerar när det väl är dags för er att åka flak på er viktiga dag. Dessutom hade vi inte överlevt 12 år om inte våra flak höll högsta kvalité

Letar ni efter det absolut billigaste flaket så är vi kanske inte rätt leverantör för er. Men ni anar inte hur många samtal och mail vi får varje år från studenter som i panik letar flak då deras billiga flak plötsligt ställt in veckorna före studenten. Vi har under 12 år aldrig ställt in ett flak från vår sida.

Vi prioriterar säkerheten ombord på flaket mycket högt, och vi garanterar ett förstklassigt ljudsystem som kommer spelar starkt och med mycket bas, och efter 12 års flakkörningar utan ett enda flak med tekniska problem eller något annat problem så vet ni vad ni får när ni bokar flak av oss.

Vad ingår i priset?

Bokar ni ett komplett studentflak från Fest-service.se så ingår ALLT (vilket innebär stor och säker lastbil med yrkesförare, bränsle, stor ljudanläggning XL, elverk, dekorering och städning), inga dolda avgifter eller tillägg.

Samtliga priser finns angivna på hemsidan, saknas någon ort så kontakta oss för aktuellt pris. Det som ingår är stor och säker lastbil med erfarna förare som kör lastbil yrkesmässigt, stor XL ljudanläggning med 2st 18” basar och 2st 15” toppar samt driftsäkert elverk (inverter), dekorering (björkris + era banderoller), städning, och ni har tillgång till flaket i max 5 timmar (räknat från avresa från vårt lager tills det att lastbilen är tillbaka), samt elskadeförsäkring. Själva åkturen brukar vara 1-1.5 timme. Lastbilen brukar vara på plats ca 0,5-1 timme innan ni går ut, då hinner ni lämna över lakan eller annat som ni vill att bilen ska dekoreras med, så dekorerar vi medan vi väntar, ni får självklart gärna dekorera flaket själva om ni vill.

Hur hanterar ni säkerheten för flaken?

För oss på Fest-service.se är säkerheten mycket viktig.  Vi följer polisens och transportstyrelsens gällande regler för åkning på flak. Mer info här: Transportstyrelsen

Vi har ALLTID en flakvärd på våra flak, detta INGÅR i priset och är till för er säkerhet. Tänk på detta när ni jämför vårt pris med våra konkurenter. Flakvärden kollar antal passagerare på flaket, och ser till att våra säkerhetsregler följs.

Säkerhetsregler: Det är inte tillåtet att ta med någon passagerare som inte tillhör klassen, det är inte tillåtet att kasta föremål från flaket, det är inte tillåtet att spruta öl eller vin över flaket så att känslig utrustning eller passagerare kan skadas. Glasflaskor och fyrverkerier får inte tas upp på flaket.

Flakvärden har rätt att stoppa färden om någon på flaket inte följer gällande regler, OBS att någon återbetalning inte sker på grund av stoppad färd.

Tillstånd hos polisen

Vi anmäler in samtliga flak inkl rutter för varje stad. Vi anmäler in namn på förare samt bilens regn.nummer och den rutt vi kör

Får man dricka på flaket?

Ja det är tillåtet att dricka på flaket, men det är inte tillåtet att ta med flaskor av glas eller dryckesglas, utan enbart förpackningar av plast, aluminium eller papper är godkända att ta upp på flaket. Detta kontrollerar vi innan avfärd. Passagerarna ansvarar för att eventuell alkoholförtäring på flaket följer svenska lagar.

Vad använder ni för lastbilar?

Vi använder endast stora lastbilar och erfarna utbildade yrkesförarare till dessa. Måtten på flaken varierar något men normalt är de 2,5x6 meter för 40-personers flaken.

Vem dekorerar flaket?

Ni fixar banderollerna sedan kan vi eller ni dekorera lastbilen, dekorering ingår i priset, men många brukar ändå vilja dekorera själva. Lastbilen kommer till er skola ca 0,5-1 timme innan utgång, dekorering sker under tiden vi väntar på er, det går inte att dekorera dagen innan, däremot kan ni lämna er dekorering till oss dagen innan om det underlättar för er. Silvertejp funkar utmärkt att fästa lakan med.

Vi rekomenderar 2 - 2,4 meters höga lakan max och normalt får ni plats med 2 lakan per sida av lastbilen. Baksidan får ni inte sätta lakan på, där sitter vår reklam

Hur högt är flaket/staketets sidor?

För oss på Fest-service.se är säkerheten mycket viktig. Vi följer polisens och transportstyrelsens gällande regler för åkning på flak. Flakets räcken/sidor är minst 110 cm höga, men aldrig högre än att ni utan problem ser bra ut över kanten. Våra räcken tål hög belastning.

Kan man hyra endast ljud hos er?

Självklart, våra ljudpaket som är anpassade för användning på studentflak hittar du här: ljudpaket . 

Kan man hyra endast lastbil hos er?

Absolut, vi hyr dock endast ut lastbil och förare tillsammans, priser på att hyra enbart lastbil hittar du här: lastbil

Hur spelar vi upp musiken?

I alla paket ingår det anslutning via Bluetooth (vilket vi rekomenderar) eller kabel (3,5mm aux-kabel) för anslutning av tex mobil, dator eller Iphone och spela upp musiken via t ex Spotify. Tänk på att fixa och testa er spellista i god tid, skapa gärna en lista i offline läge för att undvika problem med musiken under er åktur. 

Det går även att välja till DJ som spelar er favoritmusik (pris från 1500 kr beroende på ort) men ni kan också hyra bara DJ-bänk om ni har egen DJ.

Kan vi komma och titta på flaket?

Nej det går inte, vi hyr in våra lastbilar under studentveckorna. Däremot finns det gott om bilder från tidigare körningar på på Instagram och Facebook 

Är flaket och utrustningen försäkrat?

Ja, både flaket och all eventuell utrustning t ex ljudpaket är försäkrat direkt via vår elskadeförsäkring.

OBS! Försäkringen täcker endast skador som uppkommer på utrustningen och som beror på elfel, försäkringen täcker inte skador som uppkommer på grund av skadegörelse eller liknande som ger skador på lastbil eller utrustning, detta är hyrestagaren ansvarig för, försäkringen täcker inte heller dem som åker på flaket eller skador som orsakas av någon som åker på flaket. Väljer ni att ordna egen flakvärd och eller Dj så täcker inte försäkringen sönderspelad utrustning, det gäller endast när vi har våra flakvärdar/tekniker ombord som det gäller. Mer info om detta finns i vårt avtal.

Vad för typ av musik spelar era DJs?

Våra DJs har spelat på många studentflak och spelar partyhits så basarna får jobba. Ni kan själklart komma med egna önskemål på låtar, dock senast 1 vecka i förväg.

Regngaranti

Vi garanterar att oavsett väder så kommer lastbilen och er ljudanläggning att vara på plats utanför skolan den tid som bestämts. Vi har inte ställt in ett enda flak sedan 2011 på grund av vädret.

Hur kommer flaket att köra?

Lastbilen utgår från er skola och kör mest i centrum och ofta i följe med övriga flak, det är polisen i varje stad som slutligt bestämmer vilken rutt som gäller. 

Hur bokar vi?

Kontakta oss via vår kontaktsida eller via epost till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för att boka. Ange datum, skola, klass, stad och kontaktperson. Vi bekräftar därefter er bokning via epost. Efter bekräftad bokning har ni enligt distansköpslagen 14 dagar på er att avboka utan någon kostnad. En bokning är definitiv först när den är betald. 

Skrivs det ett kontrakt?

Ja, efter bekräftad bokning upprättas ett kontrakt mellan oss, det är en ansvarig person från er klass som skriver på kontraktet (måste fyllt 18 år)

Hur betalar vi?

Vi fakturerar en del av kostnaden för ert flak vid bokningen (lite mer än halva kostnaden - exakt belopp är beroende på ort), detta har ni 14 dagar på er att betala, det innebär att ni har gott om tid att samla in pengarna i klassen innan ni behöver betala. 

Resten fakturerar vi i maj, och ni måste ha betalat hela kostnaden senast 31 maj.

Bokar ni ert flak sent, ca 1 månad innan er student eller senare, så fakturerar vi hela kostnaden på en gång med betalning inom 1 vecka

Det går inte att betala kontant utan all betalning sker till Fest-service.se bankgiro 807-7455, då har ni ett kvitto på att ni betalat, och vår redovisning blir korrekt. Ni kan även betala till swish 1235615380

Avbokningsregler

Avbokar ni innan något är inbetalt så tar vi inte ut någon avgift för avbokningen

För avbokning från er sida efter ni betalt så återbetalas enligt följande trappa: 75% vid avbokning 3 månader eller mer före studentdatumet, 2 månader före återbetalas 50%, 1 månad eller närmare till studentdatumet återbetalas 25% När betalning har gjorts och avtal har undertecknats innebär det att gällande villkor har accepterats från båda parter.

Inställt flak: skulle det bli omöjligt att enligt lagar och föreskrifter köra flak beroende på oförutsedda händelser "Force Majeure" t ex ändrad lagstiftning, myndigheters åtgärd, konflikt på arbetsmarknaden, brand, översvämning, krig, terrorism, sabotage, olyckshändelser av större omfattning eller liknande händelser som är utanför företagets kontroll eller som inte kunnat förutses vid avtalets ingång så återbetalas hela det inbetalda beloppet minus en administrativ avgift på 700 kr.

Kontakta ossSkicka en förfrågan via formulär eller via Messenger Messenger

Mer info

  • Upp till: .
  • I paketet: .